tortul -cu -cremă -de- brânză-super-delicios.jpg
Dulciuri

Tortul cu cremă de brânză super delicios

Tortul cu cremă de brânză super delicios , este un tort super delicios . Tortul cu cremă de brânză super delicios este un tort care necesita migala . Pentru acest tort vom folosi ingredient specifice . Principalele ingrediente folosite sunt :

Ingrediente pentru Tortul cu cremă de brânză super delicios :

-5 ouă mari;

-160 g de zahăr;

-160 g de făină;

-un praf de sare.

Pentru cremă

-500 g de brânză dulce de vaci;

-400 ml de smântână pentru frișcă 35%;

-30 g de gelatină;

-200 ml de apă, suc sau sirop din conserva de fructe;

-150 g de zahăr pudră (sau după gust);

-300-400 g de fructe conservate

Pentru însiropare: sirop din conserva de fructe.

Pentru decor:

-200 ml de smântână pentru frișcă 35%;

-zahăr pudră — după gust;

-30-50 g de fulgi de migdale;

-o lingură de miere sau dulceață;

-fructe conservate.

Greutatea tortului obținut este de 2.6 kg.

Mod preparareTortul cu cremă de brânză super delicios 

Pregătiți pandișpanul: spargeți ouăle în bolul de la mixer. Adăugați un praf de sare și bateți-le cu mixerul pe parcursul a 1-2 minute. Apoi adăugați treptat zahărul și continuați să le mixați la viteză mare. Se va face până când veți obține o spumă pufoasă, ușoară, albicioasă, voluminoasă.

Va fii o crema destul de densă , iar urmele lăsate pe suprafața ei trebuie să se mențină pe parcursul câtorva secunde.

Adăugați treptat (în 2-3 porții) făina cernută și încorporați-o cu grijă . Veti  realiza mișcări de pliere, orientate de jos în sus.

Tortul cu cremă de brânză

Transferați aluatul obținut într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm . Aluatul se va aseza pe fundul tapetat cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform (puteți să rotiți tava de câteva ori).

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C și coaceți pandișpanul pe parcursul a 40 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea . Apăsați ușor mijlocul blatului, degetul nu trebuie să pătrundă în el.

Lăsați pandișpanul să se răcească pe grătar, fără să-l scoateți din tavă. Apoi separați-l de pereții acesteia cu ajutorul unui cuțit subțire și scoateți-l din ea.

Pandișpanul poate fi porționat peste 5-6 ore după coacere. Eu l-am tăiat în 3 blaturi: blatul superior cu grosimea de 0.5 cm, iar pe celelalte două egale.

Pregătiți crema :

Se va dizolvați gelatina în apa/sucul sau siropul pregătit, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. Am încălzit siropul din conserva de caise până a devenit foarte fierbinte. Apoi siropul l-am turnat peste gelatină și am amestecat până când aceasta s-a dizolvat complet.

Pasați brânza dulce de vaci și zahărul pudră cu ajutorul blenderului. Ca alternativă, puteți să le treceți printr-o strecurătoare măruntă.

Se va adăuga gelatina pregătită în compoziția de brânză și amestecați foarte bine cu ajutorul blenderului.

Tortul cu cremă de gorgonzola

Dați compoziția rezultată la frigider pentru 30 minute, ca să se închege puțin.

Tăiați fructele în bucățele.

Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente.

Scoateți compoziția de brânză din frigider. Folosind mixerul pornit la viteză medie, combinați-o cu frișca bătută.

Adăugați bucățelele de cremă și amestecați pana ce crema este gata.

Asamblați tortul:

Așezați blatul inferior pe un platou rotund. Însiropați-l cu sirop din conserva de fructe. Apoi fixați un inel reglabil sau inelul de la tava de copt în jurul lui și acoperiți-l . Se va acoperi cu jumătate din crema pregătită, răspândindu-o uniform.

Așezați blatul mijlociu pe primul strat de cremă. Însiropați-l și acoperiți-l cu crema rămasă. Uniformizați suprafața tortului. Dați-l la frigider pentru 2-3 ore, pentru ca crema să se închege, să devină mai stabilă și mai densă. Apoi separați tortul de pereții inelului cu ajutorul unui cuțit subțire

Decorați tortul: 

Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și zahărul pudră cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente. Ungeți suprafața și marginile tortului cu compoziția rezultată.

Însiropați-le fețele inferioare cu sirop din conserva de caise. Apoi veti orna tortul cu gelatina din fructe .

Cand tortul va fii gata se va da la frigider pentru încă 20 minute . Apoi tortul se poate servi .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: