Tortul de ciocolată și nucă de cocos super delicios este un tort delicios. Tortul de ciocolată și nucă de cocos super delicios este un tort care nu se face greu . Acest tort este un desert foarte gustos si bun. Acest interesant tort se face in orice anotimp . Este un tort care se face pentru diferite aniversari .Pentru a face acest tort avem nevoie de maimulte ingrediente . Principalele ingrediente folosite pentru tort sunt urmatoarele :
Ingrediente Tortul de ciocolată și nucă de cocos :
lapte – 200 ml;
zahar – 100 g;
oua – 2 buc .;
ulei – 100 ml;
faina – 200 g;
cacao – 2 linguri;
praf de copt – 16 g.
Pentru crema de tort de ciocolata :
oua – 4 buc .;
faina – 2 linguri;
zahar – 200 g;
lapte – 500 ml;
unt – 100 g;
fulgi de nuca de cocos – 200 g
esenta de vanilie dupa gust.
Mod de preparare tort de ciocolata :
Bateti ouale pan ace iese o spuma pufoasa. Adaugati zahar, zahar vanilat, bateti din nou.
Apoi adaugati faina, lapte si bateti din nou.
Gatiti crema la foc mic pana se ingroasa.
Raciti crema finita, adaugati unt batut si fulgi de nuca de cocos, amestecati.
Pregatiti aluatul:
Intr-un boall se vor bate foarte bine ouale si zaharul pana ce se topeste zaharul. Se poate face fie cu mixerul , fie cu robotul de bucatarie .
Se toarna apoi peste continut laptele si uleiul si se continua sa se amestece intreg aluatul .
Se va adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Apoi se continua framantatul aluatului iar mai apoi se va adauga cacao . Dupa aceasta veti continua sa amestecati intreg continutul din boall.
Apoi se va turna jumatate din aluat intr-o forma de copt . In aceasta forma in care am pus deja o hartie de copt.
Intreg continutul se va coace la o temperatura de 180 C timp de 6 minute.
Apoi intindem crema peste tort, o nivelam, turnam deasupra restul de blat.
La final se va mai da la copt inca 25-30 de minute.
Cand tortul va fii gata acesta va fii ornat cu fulgi de nuca de cocos. Acest tort este un adevarat deliciu . Este un desert super gustos si apetisant .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62