un- gratar -super- gustos -cu - toate- bunatatile.jpg
Diverse

Un gratar super gustos cu toate bunatatile

Un gratar super gustos cu  toate bunatatile facut in plina vara . Un gratar super gustos cu  toate bunatatile facut in curte este bine venit . Indiferent de anotimp sau vreme un gratar este bine venit . Asa cum este de asteptat pe gratar intalnesti tot felul de bunatati .

De la faimosii si gustosii mici , pana la pulpe,slanina, sau legume . Toate sunt super gustoase si binevenite la un gratar afara in curte . Daca este un gratar cu de toate , atunci nu poate lipsi salata sau berea. In principiu daca totul este pregatit atunci e veselie si bucurie .

Atunci sa curga berea si sa sfaraie cu adevarat gratarul !

Pentru un gratar super gustos , avem nevoie de cat mai multe ingrediente . Avem nevoie de ingredienet de buna calitate .

Ingrediente pentru un gratar super gustos :

Mici

Slanina

Cotoaie ,

Pulpe,

Carne

Paine cu branza si rosii

Castraveti

Sare

Piper

Ceapa

Bere

Vin rosu

 

Mod de preparare al bunatatilor pe gratar :

Se pregatesc mai intai micii pentru gratar . Se va spala bine carnea si pulpele de pui. Se va taia in felii subtiri slanina . Apoi se vor  pregati feliile de paine cu rosii si branza topita imbragate in staniol .

Intr-o cratita se vor aseza pulpele si carnea . Peste ele se vor pune sare ,piper,usturoi , foi de dafin si bere . Acestia se tin la macerat 24 de ore pentru si ds un gust delicios.

Se va aprinde mai intai gratarul cu lemne cu foc mare . In timp ce focul incinge gratarul deasupra unge cu o bucata de slanina . Odata incins bine gratarul , focul se mai rareste si se adauga carbunii .

Pe gratar se vor pune mai intai pulpele de pui , urmate de slanina . Urmeaza micii si apoi painea cu rosii si cascaval . Toate acestia se aseaza in ordinea in care se frig cel mai repede.

Carnea pe gratar la rumenit

Dupa ce carnea se rumeneste pe o parte se va intoarce pe partea ceilalta . Intre timp peste toata carnea de pe gratar se stropeste cu putina bere . Asta pentru ai da un gust mai bun carnii si micilor.

Cand totul va fii aproape gata , totul se va introduce intr-o cratita . Aici peste toata carnea si  mici se va stropi cu vin rosu sau negru . Apoi cratita se va aseza pe gratar pentru cateva minute . Odata rumenite foarte bine , cratita se va lua de pe gratar .

Un gratar super gustos cu toate bunatatile la final

La final ca totul sa fie bine peste intreg continutul se va adauga un mujdei de usturoi . Se va lasa cratita acoperita pentru cateva minute . Asta pentru ai da un gust mai delicios carnii si micilor .

Intre timp vom pregati o salata asortata foarte gustoasa cu multe ingrediente. Rosii , castraveti,ceapa , piper,ulei,otet si putina sare .

Apoi micii , carnea si pulpele de pui se vor servii cu mustar si cu o salata asortata.

Ca si bautura este bine venita o bere de buna calitate .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: