un-lichior- de -nuci -verzi-super-aromat.jpg
Bauturi

Un lichior de nuci verzi super aromat

Un lichior de nuci verzi super aromat rețeta veche de nucată. Lichior de nuci verzi natural făcut în casă din nuci verzi și arome la alegere: lămâie, scorțișoara, vanilie, nucșoara, anason, boabe de piper etc. Cum se face lichiorul de nuci? Cu ce alcool se prepara un lichior fin de casă? Câte grade de tărie alcoolică trebuie să aibă un lichior?
Un lichior de nuci verzi super aromat fin de casă se prepară fie cu alcool dublu rafinat (de 96°). Acesta trebuie diluat conform rețetei, fie cu cu vodcă de (38°-40°) simplă, fără arome.Aceste licori trebuie să aibă între 18-22°. Nu se face aceasta bautura cu țuică sau rachiu deoarece mirosul acestora influențează negativ aroma lichiorului.
Din cantitățile de mai jos obțineți cca. 1,2 L de lichior extrem de fin și de aromat.

Ingrediente lichior de nuci verzi super aromat 

500 ml vodca 40 grade
500 g nuci verzi (cca.15 nuci)
1 lămâie
Sirop:
400 g apa
500 g zahăr
arome la alegere: vanilie, nucsoara, scorțișoară, sau anason

Mod de preparare lichior de nuci verzi

Se spala in mai multe ape nucile; se taie apoi in jumatati sau felii.
Se pun intr-un borcan sau damigeana mica si se acopera cu alcool.
Se adauga cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si se inchide ermetic damigeana.
Se lasa cca. 2 luni (la soare ar fi ideal), agitand in primele 2 saptamani zilnic damigeana.
Se filtreaza apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).
Se face siropul din zahar si apa; rece, se amesteca cu siropul concentrat de nuci.
Se pune din nou in sticla/damigeana si se consuma dupa 2, 3 saptamani.
Se pastreaza la rece.

Un lichior de nuci verzi super aromat este un lichior super gustos . Lichiorul de nuci este un lichior care se poate face in gospodarie . Pentru a face acest lichior delicios vom folosi anumite ingrediente .

Pofta buna  !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: