Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles cu ficat de porc se prepara foarte repede . Este o adevarata delicatese si au un gust aparte . Acesta varza cu ficat de porc , are un tip aparte de pregatire .
Pentru a face aceasta varza de bruxelles avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru varza de bruxelles :
Ficat de porc
2 llingurite de sare
5 catei de usturoi
Piper negru macinat
Vegeta
Varza de bruxelles
Smantana greceasca
Ulei
Bere
Unt
Faina alba
Mod de preparare varza de bruxelles :
Curatam si spalam prima data varza de bruxelles . Apoi punem niste unt intr-o tigaie . Cand uleiul se incinge , adauga varza de bruxelles . Vom adauga putin piper , sare si vegeta . Vom amesteca foarte bine varza , ca sa nu se prinda . Varza trebuie prajita fiindca are un gust amarui . Dupa ce sa terminat de prajit , se punde intr-un castron si se lasa sa se raceasca .
Mod de preparare varza de bruxelles :
Se spala foarte bine ficatul si se curata de pielita de sus . Se curata , pentru a nu ramane tare dupa prajire . Se taie ficatul in felii subtiri si se da prin faina . Se pune ulei intr-o tigaie si se lasa sa se incinga putin . Apoi se adauga ficatul in tigaie . Peste el se toarna putina bere si usturoi .
Cand ficatul este prajit , acesta se scoate si se aseaza intr- un vas de yena . Ca sa stea cald si sa nu se intareasca se aseaza capacul .
Ficatul trebuie servit cald , alaturi de varza de bruxelles . Se serveste alaturi de niste smantana sau iaurt grecesc . Se mai poate adauga si stadiki ( un preparat grecesc facut din castravete si iaurt grecesc ) .
Ca si bautura se poate servi cu o bere rece si buna germana . Se mai poate servi si alaturi de un vin alb , rose sau rosu .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62