Un site pentru gurmanzi

Vopsitul -oualelor -de- Paste
Diverse

Vopsitul oualelor de Paste

Vopsitul oualelor de Paste , este ceva special . Vopsitul oualelor de Paste , se face doar in Joia Mare .

Dupa cum se stie astazi este Joia Mare. Este o zii foarte importanta pentru crestinatate . Astazi este ziua in care se vopsesc ouale . Aceste oua se vopsesc doar cu culaore rosie . Aceasta culoare rosie se spune ca este sangele lui Issus Hristos .

Acum aceste oua se se pot vopsi si cu diferite culori . Se vopsesc , se incondeiaza sau se picteaza . Oaule de Paste se vor vopsi numai in Joia Mare . Cine nu le poate vopsi azi , le vor mai vopsi doar Sambata .

Modul de vopsire al oualelor :

Se vor spala oale bine cu detergent si apoi se clatesc foarte bine . Se spala asa fiindca se inlatura grasimea si praful de pe ele. Odata spalate bine , acestia se vor vopsi foarte frumos si uniform.

Se va pune apa la fiert intr-un vas mare . Se va pune apa si se va adauga sare , otet si vopseaua de oua. Se lasa apa sa fiarba si apoi se adauga ouale in apa . Se vor lasa la fiert circa opt sau zece minute . Odata fierte si rosite , ouale se scot pe un servetel . Se vor lasa acolo pana ce se va scurge apa de pe ele .

Dupa ce toate ouale sunt scurse , se vor unge cu slanina sau cu ulei . Se for unge pentru ai da un luciu oului respectiv . Aceste oua se vor ciocni in ziua de Paste si se vor da de pomana . In acea zii de Paste se spune ca a inviat Domnul Issus Hristos .

Cand se ciocneste un ou traditia spune ca cel care castiga este obligat sa manace oul ce la spart . Se ureaza la inceput : Hristos a Inviat . Se va raspunde : Adevarat a Inviat !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!