Un site pentru gurmanzi

zacusca -de- ghebe -super -delicioasa
De post

Zacusca de ghebe super delicioasa

Zacusca de ghebe super delicioasa , este o adevarata delicatese . Zacusca de ghebe super delicioasa se face in special toamna si este foarte buna pentru anotimpul rece . Aceasta zacusca super delicioasa se face foarte repede folosind anumite ingrediente specifice .

Pentru ca tot a venit toamna si a inceput sezonul preparatelor de iarna m-am hotarat sa fac aceasta zacusca . Pentru aceasta zacusca super gustoasa am folosit ingrediente specifice cu multe arome . Pentru aceasta zacusca gustoasa am folosit urmatoarele ingrediente speciale :

Ingrediente pentru o zacusca de ghebe super delicioasa :

Sare dupa gust
Ulei – 1,5 litri
Ghebe – 3 kg
Gogosari – 2kg
Ardei Kapia – 2kg
Piper boabe
Foi de dafin – 4 foi
Pasta de rosii sultan -700 gr
Ceapa -1kg

Mod de preparare zacusca super gustoasa :

Am curatat ceapa si am spalat-o foarte bine , dupa care am taiat-o in bucati . Apoi am introdus-o la robotul de bucatarie pentru a o marunti .

Apoi gogosarii si ardeii kapia i-am pus pe gratar pentru a se coace . Acestia se pot coace si in cuptorul de la aragaz , dar pe jar le da un gust mai aparte si aromat . Apoi le-am lasat putin sa se raceasca si am inceput sa le curat de pielita coapta .

Ghebele le-am splat foarte bine , le-am curatat si apoi le-am taiat in bucati potrivite si le-am pus la fiert. Dupa aceia ghebele le-am mixat pentru a se introduce in compozitie .

Dupa aceasta toate aceste ingrediente le-am lasat intr-o oala sa se scurga de apa pe care o aveau in ele . Dupa cateva minute dupa ce au fost scurse de apa le-am bagat pe rand la robotul de bucatarie pentru a fi mixate .

Dupa ce toate acestea au fost mixate la robotul de bucatarie , le-am introdus intr-o oala de 10 kg . Am adaugat mai intai ceapa peste care am adaugat uleiul si am continuat cu celelalte ingrediente .

La final am adaugat pasta de rosii , piperul boabe si nu in ultimul rand am adaugat foile de dafin . Am continuat sa amestec toate aceste ingrediente ca sa nu se prinda , acestia facandu-se la foc potrivit .

Am lasat toata aceasta compozitie la final sa se raceasca si a doua zi le-am mai dat la foc mic pentru a se fiebe foarte bine .

Am oprit aragazul si am lasat zacusca sa se raceasca putin , dupa care am introdus-o in niste borcane .

Modul de pregatire al borcanelor pentru zacusca de ghebe 

Borcanele trebuie foarte bine spalate atat elle cat si capacele pentru a nu prinde mucegai .

Dupa aceia borcanele le-am pus in niste cratite cu apa , acoperite cu un servet si le-am lasa sa mai fiarba la bleu marin .

Dupa ce acestia au fiert le-am scos afara sa se raceasca la temperatura camerei respective .

Aceasta zacusca de vinete este o adevarata delicatese fiind foarte buna pentru anotimpul rece ce urmeaza sa vina .

Aceasta zacusca se poate servi fie pe o felie de paine normala sau pe o felie de paine prajita . Se mai poate servi in special in zilele de post fiind foarte delicioasa si apetisanta .

Ca si bautura este bine venit un ceai de toate fructele .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!