Cornuletele fragede cu untura si smantana preparate dupa o reteta veche, super gustoasa .Cornuletele fragede cu untura si smantana sunt niste cornulete super delicioase .
Cornulete fragede cu untura si smantana, se fac foarte usor, se mentin fragede multe zile. Cornuletele se pot umple cu nuca, gem sau rahat .
Pentru a face aceste cornulete fragede avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care se folosesc sunt urmatoarele :
100 g untura
100 g smantana groasa, foarte grasa
1 praf de sare
aproximativ 120 g faina
vanilie sau alta aroma, dupa dorinta
Umplutura
rahat, nuca, magiun, ciocolatax dupa dorinta
Pentru pudrat
zahar farin vanilat
Se pun untura, smantana si sarea intr-un bol si se amesteca foarte bine bine toate aceste ingrediente . Acestea se amesteca cu ajutorul unui mixer la viteza normala.
Se adauga 100 g faina si se framanta aluatul repede. Daca mai e nevoie, se mai adauga 1 lingura de faina. In functie de cat de groasa e smantana, veti adauga faina.
Nu se framanta foarte mult aluatul fraged, ca sa nu se gumeze. Apoi intreg aluatul se va lasa la rece sa se odihneasca minim 2 ore.
Se presara masa cu faina, apoi se imparte intreg aluatul in 3parti egale . Se intinde o foaie groasa cam de 3 mm, apoi se va pune deasupra o farfurie . Din aceasta se va decupa un cerc. Dupa aceia din acest aluat se va taia apoi suvite la marimea dorita.
Se pune pe fiecare fasie o bucatica de rahat sau alta umplutura dorita. Apoi se ruleaza cornuletele dandu-le o anumita forma . Se face la fel cu restul de aluat panna ce acesta se va termina . Eu am facut 3 cercuri si am obtinut circa 36 de cornulete.
Se asaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Din aceasta cantitate iese o tava de aragaz.
Se coc la o temperatura de 200/210 grade pentru aproximativ 10 minute. Trebuie avuta mare atentie ca aceste cornulete imediat se rumenesc .Se lasa putin sa se raceasca, fiindca altfel se sfarama. Se sfarma pentru ca sunt foarte fragede.
Apoi toate cornuletele obtinute se tavalesc generos prin zahar pudra vanilat. Tot asa de bine peste aceste cornulete se poate presara zahar vanilat .
Nu exista sarbatori fara platouri pline cu tot felul de prajituri si fursecuri. Printre aceste prajituri fiind si delicatele cornulete. Aceste fasii rasucite din aluat fraged, cu diferite umpluturi.
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…