Drobul de miel special este un drob delicios . Acest drob are o aroma deosebita . Drobul de miel special este special fiindca este facut fara prapure . In loc de prapure se foloseste baccon taiat felii .
Pentru a face acest delicos drob avem nevoie de anumite ingrediente :
MÄruntaiele de la un miel (inima, rinichi, ficat, plÄmâni, splinÄ),
5 legÄturi de ceapÄ verde,
2 legÄturi de usturoi verde,
2 legÄturi de pÄtrunjel,
2 legÄturi de mÄrar,
1 legÄturÄ de leurdÄ,
1 legÄturÄ de lobodÄ,
8 ouÄ,
sare,
piper,
1 lingurÄ de ulei de mÄsline,
fÄinÄ x 1 praf,
prapurul de la miel,
condimente diferite (1 foaie de
dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru),
Felii taiate de baccon
Se va spÄla bine mÄruntaiele de miel Åi se vor pune la fiert într-o cratiÅ£Ä cu apÄ,adaugandu-se o linguriÅ£Ä de sare, boabe de piper, foaia de dafin Åi rÄdÄcinoasele, tÄiate rondele mari. Toate aceste ingredient se vor lasa sa fiarba ,iar spuma rezultata se va inlatura cu o supiera pana cand acestea s-au înmuiat . Ãntre timp se va  curÄÅ£a ceapa Åi usturoiul Åi le veti tÄia in bucati mai mari. DupÄ ce au fiert, scoateÅ£i organele din apÄ Åi le lÄsaÅ£i sÄ se rÄceascÄ .
Apoi le tÄiaÅ£i cuburi Åi le puneÅ£i într-un castron încÄpÄtor. Pentru ai pastra mirosul si gustul acestor organe ,ele se vor toca cu cutitul . Organele nu se vor trece prin masina de tocat.
Se va adÄuga ceapa Åi usturoiul, verdeaÅ£a Åi ouÄle bÄtute si se va amesteca bine. Condimentati Åi continuaÅ£i omogenizarea pana ce veti avea o pasta .
Pe o tava se va aseza intreaga compozitie . Dupa ce compozitia a fost asezata deasupra se va adauga baccon . Se va incepe cu spatele si fata , iar apoi cu partea laterala . Dupa ce intreg drobul a fost imbracat in baccon peste el se presara condimente .
IntroduceÅ£i tava astfel pregÄtitÄ Ã®n cuptorul încins la 170°C . LÄsaÅ£i pânÄ când bacconul se rumeneÅte la suprafaÅ£Ä .
La  final cand drobul este gata rumenit,el se va scoate din cuptor si se va lasa afara la racit . Dupa ce s-a racit acesta se va putea servi . Se va servii fie cu mustar , fie cu TZATIKTI ( eu asa prefer) .
Acesta se serveste alaturi de un vin alb sau rosu si este un adevarat deliciu !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Pulpa de miel la bait , inainte de coacere . Pentru a avea o carne…
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…