Escalopul de pui super gustos cu ciuperci esteo mancare rapidÄ Èi uÈor de preparat. Escalopul de pui super gustos cu ciuperci se face din felii fragede de piept de pui . Acestia sunt învÄluite într-un sos fin Èi cremos de ciuperci cu smântânÄ. Aceasta mancare este o mancare super gustoasa . Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient folosite sunt :
1 piept de pui dezosat (din care se scot 6 felii)
sare, piper
puÈinÄ fÄinÄ
150 ml vin alb demi-sec sau vermut alb (Cinzano, Martini etc)
2 cepe vechi sau 3-4 fire de ceapÄ verde
3-4 cÄÈei de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
1 lingurÄ de ulei + 30 g unt
500 g ciuperci proaspete
200 ml smântânÄ dulce pentru friÈcÄ (cu min. 30%)
Ãn plus x pentru gremolata:
verdeaÈÄ tocatÄ x pÄtrunjel
1 cÄÈel de usturoi
puÈinÄ coajÄ rasÄ de lÄmâie
puÈinÄ zeamÄ de lamiae
Carnea de pui se va spala bine si se va lasa sa se scurga de apa. Intre timp ciupercile se pot tÄia în sferturi sau de pot felia.
Se va tÄia pieptul de pui în jumÄtate (pe lung) Èi apoi se va scoate câte 3 felii din fiecare parte. Aceste felii trebuie sa aibe o grosime de cca. 1-1,5 cm. Carnea nu trebuie bÄtuta cu ciocanul .
Bucatile de carne se vor sÄra Èi piperat bine pe ambele pÄrÈi . Dupa aceia se vor da  prin fÄinÄ. Apoi se va toca marunt ceapa Èi usturoiul verde .
Se va lua  o cratiÈÄ sau tigaie mai adâncÄ Ã®n care am pus la încÄlzit untul Èi uleiul. Când acestea au început sÄ sfârâie, am aÈezat în tigaie fileurile de pui. Nu aglomerÄm tigaia pentru ca pieptul nu se va rumeni ci doar se va albi de la sucurile lÄsate.
Am prÄjit feliile la foc iute, câte 1 minut pe fiecare parte ,cÄt sÄ se rumeneascÄ uÈor. Am tras tigaia deoparte Èi am scos fileurile prÄjite pe o farfurie. Le-am acoperit lejer cu folie de aluminiu Èi le-am lÄsat deoparte.
.Ãn ea a rÄmas grÄsimea în care s- prÄjit puiul precum Èi mici fragmente de carne lipite. Am turnat un pÄhÄrel de vin alb demisec  . Apoi am mÄrit flacÄra de sub ea Èi am aÈteptat sÄ se ridice vaporii de alcool.
In tigaie va ramane un gust super aromat . Acolo am pus feliile subÈiri de ciuperci Èi le-am sotat. Se vor pune la foc mic pana ce s-au rumenit usor cca 5 minute. La fial se vor sara si se vor pipera dupa gust pentru Escalopul de pui super gustos .
Apoi se va adauga  ceapa Èi usturoiul tocate, puse peste ciupercile sotate. Le-am cÄlit pânÄ au devenit translucide, Aceasta va dura cca. 3 minute.
Am turnat în tigaie cei 200 ml de smântânÄ dulce Èi am redus focul. Am reintrodus feliile de piept de pui prÄjite în tigaie . Acestia le-am scufundat bine în sosul cremos de ciuperci cu smântânÄ. Am lÄsat totul sÄ clocoteascÄ 1 minut.
Am stins focul Èi am tras tigaie deoparte.
Am tocat o mânÄ de frunze de pÄtrunjel. Le-am amestecat cu usturoi zdrobit Èi puÈinÄ coajÄ rasÄ de lamiae . La final se va adauga gremolata peste escalopul de pui .Cand totul este gata se va stoarce si o lamiae peste continut . Se mai amesteca cu grijÄ Èi ase va lÄsa escalopul 2-3 minute la odihnit.
La final vom obtine c-am 3-4 portii de escalop de pui . Timpul de preparare pentru Escalopul de pui super gustos este apoximativ de 15 minute . Timpul in care se va termina de gatit este in 30 de minute.
Ca si bautura este bine venita o bere sau un vin bun alb .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…