escalopul - de- pui- super- gustos- cu- ciuperci.jpg
Mancare

Escalopul de pui super gustos cu ciuperci

Escalopul  de pui super gustos cu ciuperci esteo mancare rapidă și ușor de preparat. Escalopul  de pui super gustos cu ciuperci se face din felii fragede de piept de pui . Acestia sunt învăluite într-un sos fin și cremos de ciuperci cu smântână. Aceasta mancare este o mancare super gustoasa . Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient folosite sunt :

Ingrediente pentru escalopul de pui super gustos

1 piept de pui dezosat (din care se scot 6 felii)

sare, piper

puțină făină

150 ml vin alb demi-sec sau vermut alb (Cinzano, Martini etc)

2 cepe vechi sau 3-4 fire de ceapă verde

3-4 căței de usturoi sau 1 fir de usturoi verde

1 lingură de ulei + 30 g unt

500 g ciuperci proaspete

200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30%)

În plus – pentru gremolata:

verdeață tocată – pătrunjel

1 cățel de usturoi

puțină coajă rasă de lămâie

puțină zeamă de lamiae

Mod de preparare escalopul de pui super gustos :

Carnea de pui se va spala bine si se va lasa sa se scurga de apa. Intre timp ciupercile se pot tăia în sferturi sau de pot felia.

Se va  tăia pieptul de pui în jumătate (pe lung) și apoi se va scoate câte 3 felii din fiecare parte. Aceste felii trebuie sa aibe o grosime de cca. 1-1,5 cm. Carnea nu trebuie bătuta cu ciocanul .

Bucatile de carne se vor săra și piperat bine pe ambele părți . Dupa aceia se vor da  prin făină. Apoi se va toca marunt ceapa și usturoiul verde .

Se va lua  o cratiță sau tigaie mai adâncă în care am pus la încălzit untul și uleiul. Când acestea au început să sfârâie, am așezat în tigaie fileurile de pui. Nu aglomerăm tigaia pentru ca pieptul nu se va rumeni ci doar se va albi de la sucurile lăsate.

Am prăjit feliile la foc iute, câte 1 minut pe fiecare parte ,căt să se rumenească ușor. Am tras tigaia deoparte și am scos fileurile prăjite pe o farfurie. Le-am acoperit lejer cu folie de aluminiu și le-am lăsat deoparte.

Am pus din nou tigaia pe foc și am încins-o bine ca sa facem Escalopul  de pui super gustos cu ciuperci .

.În ea a rămas grăsimea în care s- prăjit puiul precum și mici fragmente de carne lipite. Am turnat un păhărel de vin alb demisec  . Apoi am mărit flacăra de sub ea și am așteptat să se ridice vaporii de alcool.

In tigaie va ramane un gust super aromat . Acolo am pus feliile subțiri de ciuperci și le-am sotat. Se vor pune la foc mic pana ce s-au rumenit usor cca 5 minute. La fial se vor sara si se vor pipera dupa gust pentru Escalopul de pui super gustos  .

Apoi se va adauga  ceapa și usturoiul tocate, puse peste ciupercile sotate. Le-am călit până au devenit translucide, Aceasta va dura cca. 3 minute.

Am turnat în tigaie cei 200 ml de smântână dulce și am redus focul. Am reintrodus feliile de piept de pui prăjite în tigaie . Acestia le-am scufundat bine în sosul cremos de ciuperci cu smântână. Am lăsat totul să clocotească 1 minut.

Am stins focul și am tras tigaie deoparte.

La final se va face sosul de gremolata pentru escalopul de pui .

Am tocat o mână de frunze de pătrunjel. Le-am amestecat cu usturoi zdrobit și puțină coajă rasă de lamiae . La final  se va adauga gremolata peste escalopul de pui .Cand totul este gata se va stoarce si o lamiae peste continut . Se mai amesteca cu grijă și ase va lăsa escalopul 2-3 minute la odihnit.

La final vom obtine c-am 3-4 portii de escalop de pui . Timpul de preparare pentru Escalopul de pui super gustos este apoximativ de 15 minute . Timpul in care se va termina de gatit este in 30 de minute.

Escalopul  de pui super gustos cu ciuperci se va servi alaturi de niste cartofi taranesti si o salta de varza .

Ca si bautura este bine venita o bere sau un vin bun alb .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: