Pieptul de pui cu mere Èi masline este o adevarata delicatese . Pieptul de pui cu mere Èi masline este o mancare care se face foarte rapid . Atunci cand ne hotaram sa facem acest piept de pui trebuie sa stim nu este costiusitor .Pentru a face acest piept de pui avem nevoie de anumite ingrediente special . Principalele ingrediente pe care le folosim sunt urmatoarele :
1Â cutie de piept de pui
1Â ceapÄ (albÄ sau roÈie, de care aveÈi)
1Â lingurÄÂ de ulei de mÄsline
1Â caÈel de usturoi, zdrobit sau ras
2Â mere ionatane
100 g masline
150 ml bere
PÄtrunjel tocat
Sare
Piper
Vom curati mai intai ceapa si cateii de usturoi. Dupa ceia ceapa o vom spala foarte bine . Apoi ceapa o vom taia joulien si o vom pune intr-un castron . Apoi urmeaza sa taiem si usturoiul in feli subtiri .Vom lua pieptul de pui si il vom splala foarte bine . Dupa aceia vom taia pieptul de pui in feli mai subtiri si il vom aseza intr-o farfurie .
Vom lua o tigaie in care vom adauga ulri si il vom lasa putin sa se inncinte . Dupa aceia ceapa taiata joulien se va adauga pentru a fii calita . Cand ceapa incepe putin sa isi schimbe culoarea , vom adauga pieptul de pui taiat felii.
Apoi vom adauga mai intai usturoiul taiat felii subtiri , merele taiate si ele in feli subtiri necuratate . Vom continua sa adaugam sarea , piperul si maslinele . Apoi vom continua sa adaugam berea si putin ulei de masline si sa amestecam aceste ingrediente.
AduceÈi la temperatura de fierbere intreaga compozitie din tigaie cat sa dea 2-3 clocote. Aceasta se va tine cât sÄ se evapore alcoolul din tigaie . Apoi veti acoperi tigaia cu un capac astfel incat carnea sa se prajeasca in aceste ingrediente.
Ãn circa 20-25 de minute, carnea ar trebui sÄ fie fragedÄ Èi suculentÄ. LuaÈi tigaia de pe foc Èi presÄraÈi deasupra intregului continut pÄtrunjel verde tocat.
Acest piept de pui este o adevarata delicatese si se poate servi asa cum este . Se mai poate servi cu o garniture de cartofi super deliciosi tinuti la macerat . Aceaspa friptura super delicioasa se mai poate servi si cu o salata asortata de rosii si castraveti .
Ca si bautura , este bine venit un vin alb, un vin rosu , sau de ce nu o bere de calitate !
Pofta buna !
dodorel62-Severin
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…