Opțiuni imprimare

Kritharaki cu feta sau telemea

kritharaki- cu -feta -sau- telemea.jpg
Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare foarte buna si gustoasa . Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare de provenienta greceasca . Acum aceasta mancare se face si in Romania . Este o mancare usoara care se face in orice anotimp . Pentru a face aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente folosite sunt :

Ingrediente pentru 4 porții:

1 ceașcă și jumătate de orzo (paste în formă de orez) 2  ardei capia mari 1 ceapă galbenă, mare 5 căței de usturoi oregano uscat 3 roșii mari sau o cutie de sos de roșii 1 lingură rasă de zahăr sare & piper feta sau telemea desărată (câte o felie pentru fiecare farfurie) ulei de măsline

Mod de preparare :

Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va  adauga, la călit ingredientele . Ingredientele adaugate sunt :  ardeiul, ceapa și usturoiul.  Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie. Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust . Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust. Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati. Ca si bautura este bine venita o bere . Pofta buna ! Articol scris de dodorel62
Cooking Method
Courses
Difficulty Nivel intermediar
Timp
Prep Time: 45 45 de minute Cook Time: 30 30 de minute Rest Time: 14 14 minute Total Time: o oră 29 de minute
Servings 4
Calories 500
Best Season Potrivită în orice anotimp
Descriere

Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri

Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va  adauga, la călit ingredientele .

Ingredientele adaugate sunt :  ardeiul, ceapa și usturoiul.  Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.

Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust 

Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust.

Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati.

ingrediente
  • 1 gram ceașcă și jumătate de orzo
  • 2 grame ardei capia mari
  • 1 gram ceapă galbenă
  • 5 căței de usturoi căței de usturoi
  • 10 grame oregano uscat
  • 50 grame roșii mari
  • 1 gram lingură rasă de zahăr
  • 10 grame sare & piper
  • 100 grame feta sau telemea desărată
  • 50 grame ulei de măsline

Mărime porție 100

Porții 4


Cantitate pe porție
Calorii 164.9kcal
Calorii din grăsimi 18kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi g
Grăsimi saturate g
Grăsimi nesaturate 9g
Colesterol 18mg6%
Sodiu 2mg1%
Potasiu 3mg1%
Total carbohidrați 0g
Fibre în regimul alimentar g
Zaharuri g
Proteine 21.2g43%

Vitamina A 0 IU
Vitamina C 0 mg
Calciu 1 mg
Fier 4 mg
Vitamina D IU
Vitamina E IU
Vitamina K mcg
Tiamină mg
Riboflavină mg
Niacină mg
Vitamina B6 mg
Acid folic mcg
Vitamina B12 mcg
Biotină mcg
Acid pantotenic mg
Fosfor mg
Iod g
Magneziu mmol
Zinc mcg
Seleniu mg
Cupru mg
Mangan mg
Crom mcg
Molibden mg
Clorură mmol

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Keywords: retete , retete culinare , retete gustoase , retete interesate , ingrediente , gastronomie , retete gastronomice ,Kritharaki cu feta sau telemea
imagine-dodo.jpg
marin
retete culinare gustoase

Despre acest site vreau sa va spun ca este un site destinat in exclusivitate gastronomiei. Despre acest site vreau sa va spun ca a fost facut in urma cu putin timp . Acest site despre retete culinare l-am creeat din dragoste si pasiune

Va multumesc pentru aprecierea retetei culinare !