x
Sarmalele de post cu orez delicioase sunt niste sarmale super gustoase . Sarmalele de post cu orez delicioase sunt foarte delicioase . Aceste sarmalute au iesit fragede si foarte gustoase. Sarmale sunt aromate, chiar si fara carne . Pentru aceste sarmale se folosesc ingredient specifice. Ingredientele pe care le folosim sunt urmatoarele :
1 varza murata â aprox 2 kg
150 g orez
500 g ciuperci champignon
4 cepe de marime medie
100 ml ulei
3 morcovi tineri (subtiri)
200 g suc gros rosii
2 linguri bulion
1 lingurita boabe piper
1 lingura cimbru uscat
2 catei usturoi pisati
1 lingura cimbru proaspat
1/2 legatura patrunjel proaspat
500-700 ml apa rece
Incepem cu pregatirea umpluturii.
Mai intai tocam ceapa marunt si o calim in 20 ml ulei. Luam din ceapa sotata 1 lingura varfuita si o punem separat.
Adaugam morcovul ras si ardeiul tocat marunt peste ceapa din tigaie, Apoi asezonam cu putina sare si piper . Apoi sarmalele si le sotam inca 2-3 minute, nu mai mult.
Tocam ciupercile in cuburi de marime medie spre mica . Ciupercile le calim in 30 ml ulei pana se evapora lichidul lasat de acestea.
Punem peste ciuperci ceapa cu legume si mai sotam pret de un minut. Apoi luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Acesta este momentul in care adaugam usturoiul pisat, orezul, cimbrul. Usturoiul este acela care va evidentia gustul legumelor. Amestecam pana omogenizam compozitia.
Umplutura pentru sarmalele de post cu orez este acum gata. Este o umplutura care miroase foarte bine si este gustoasa.
Luam frunzele de varza clatite, indepartam cotorul si le taiem. Acestia se vor taia  astfel incat sa obtinem fasii de marime relativ egala. Impachetam sarmalele ruland foaia peste umplutura si indesam capetele in interior sarmalelor.
Nervurile, cotoarele si restul de foi ramase vor fi tocate fideluta. Punem o parte din acestea pe fundul vasului. Presaram putin cimbru si bulion.
Aranjam sarmalele in doua randuri, unele peste altele. Sarmalele apoi le acoperim cu restul de varza dulce. Apoi adaugam Èi varza murata taiata maruntit .Presaram restul de cimbru, apoi adaugam bulionul Èi apa .
Pentru ca sarmalele noastre sa aiba un gust bun sosul final este cel care va inclina balanta spre acest lucru. In sucul gros de rosii punem ceapa pastrata si puÈina apa. Apoi vom amesteca acest suc si il turnam peste sarmalele din vasul de ceramica.
Apoi aprindem cuptorul Èi îl lasam sÄ se preincalzeasca la o temperatura de 180 de grade. Când cuptorul este încÄlzit , vasul de ceramica se da la cuptor . Se vor tine la cuptor pentru circa doua ore .
DupÄ ce sarmalele au fost fierte se lasa sa se raceasca putin si se pot servi . Se pot servi simple fiind sarmale de post . Dar dacÄ se doreÈte se pot servii Èi cu iaurt , cu smantana si cu ardei iute.
Ca si bautura bine venita este o tuica buna de pruna sau o palinca.
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…