Tocanita ungureasca super gustoasa la bograci este o tocanita super delicioasa . Tocanita ungureasca super gustoasa la bograci este o tocanita care isi are povenienta din Ungaria . Aceasta tocanita super delicioasa se poate face si din cartofi . Acum aceasta tocanita se face si in Romania , in special in zona ardealului
Aceasta tocanita se face in bograci fiindca e mult mai buna ca la aragaz daca o faci . Se stie ca acest bograci sau ceaun este unul special . Este un ceaun cu un fund mai lat si mai adanc. Pentru a face aceasta tocanita la bograci avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru tocanita sunt urmatoarele :Â
Unt â 2-3 kg
Ardei gras â 3-5 kg
Ardei kapia â 3-5 kg
Gogosari rosii â 3-5 kg
Ceapa â 3-5 kg
Usturoi  x 3 capatani
Boia ardei dulce
Paprika
Sare
Patrunjel
Carne de vitel  x 3kg
Carne de vita x 3kg
Carne de porc x 3kg
Carne de pasare- 3kg
Carnede curcan- 3kg
Aceste ingrediente sunt pentru un ceaun de 20 de Kilograme
Se spala foarte bine toate ingredientele pentru a se rtaia si a se curate . Se taie ardeii Åi ceapa sub formÄ de melciÅori foarte subÅ£iri. Apoi urmeaza sa se taie carnea in cubulete micute. DupÄ ce ingredientele si carnea sunt tÄiate se lasÄ deoparte.
Apoi se va pune ceaunul la foc mic Åi în ceaun se pune untul pentru a se putea topi.
DupÄ ce se topeÅte untul , se va pune întâi ceapa in ceaun lÄsând-o la fiert. DupÄ aceia se vor aduga ardeii si gogosarii taiati si se vor lasa la fiert si ei . Intre timp punându-se in ceaun boiaua de ardei dulce si paprika .
Apoi in ceaun se va adauga Åi sare dupÄ gust. Se lasÄ toatÄ aceastÄ compoziÅ£ie la fiert, pânÄ ce ceapa începe sÄ se topeascÄ Åi ardeii se vor fierbe.
Tocanita ungureasca la bograci
Tot timpul se va mesteca în ceaun cu o lingurÄ mare de lemn pentru a nu se prinde continutul din ceaun .
Apoi in ceaun se vor adÄuga pe rând bucatile de carne, care fierbe cel mai greu. Dupa aceia se vor adauga pe rand si celelalte bucati de carne care fierbe mai usor .
Se lÄsa sÄ se fiarbÄ fiecare carne în parte la foc mic Åi se mesteca în ceaun.
Prima carne care se adauga in ceaun este carnea de vitel care fierbe cel mai greu.
Apoi cand canea de vitel este putin fiarta , vom adauga carnea de vita la fiert . Se continua sa se amestece intreg continutul . Dupa aceia vom adauga carnea de porc la fiert . Apoi urmeaza sa adaugam carnea de pasare sis a continuam sa amestecam intreg continutul . La final fiindca fierbe cel mai repede adaugam carnea de curcan.
La sfârÅit cand toata carnea este fiarta se va adÄuga usturoiul Åi pÄtrunjelul tÄiat mÄrunt. Se mai continua sa se amestece putin si se va lasa la foc mic sa se linisteasca .
Dupa ce mancarea a scazut putin si carnea este fiarta , atunci ceaunul se va lua de pe foc .
Tocanita astfel obtinuta se va servi atunci calda sau se va lasa sa se mai raceasca putin având un gust foarte delicios.
Ca si bautura este bine venita o palinca de buna calitate .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Tocanita de ceapa cu ficatei de pui este un adevarat deliciu . Tocanita de ceapa…
Musacaua de vinete apetisanta , este o mancare foarte gustoasa . Musacaua de vinete apetisanta…
Pifti super delicioase, sunt destul de bune . Pifti super delicioase, sunt niste pifti ce…
Cina super delicioasa si apetisanta , este destul de buna . Cina super delicioasa si…
Tocanita de praz cu limba si masline este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de…
Musacaua de vinete super apetisanta , este o mancare foarte gustoasa . Musacaua de vinete…