Friptura de vita delicioasa este o friptura buna . Friptura de vita delicioasa este o friptura gustoasa . Pentru a facea aceasta friptura avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
1 coastÄ de fripturÄ
Fulgi de sare de mare
Piper negru proaspÄt mÄcinat
50g unt
2 crenguÈe de cimbru
1 cÄÈel de usturoi zdrobit cu pielea lui
Se scoate mai intai friptura din frigider. Se scoate cu cel puÈin o jumÄtate de orÄ Ã®nainte de a o gÄti . Aceasta se tine pânÄ ajunge la temperatura camerei. Acesta este un pas important pentru a ne asigura cÄ fripturile sunt gÄtite uniform.
Când eÈti gata sÄ gÄteÈti, condimenteazÄ generos friptura.
Se presarÄ cu multÄ sare Èi piper pe ambele pÄrÈi . Apoi se presara deasupra pentru a obÈine o acoperire uniformÄ.
Se pune ulei intr-o tigaie la incins . DacÄ gÄteÈti douÄ felii de fripturÄ, asigurÄ-te cÄ tigaia este suficient de mare. Aceasta se face pentru a se potrivi confortabil feliile. Altfel, folosiÈi douÄ tigÄi Èi încÄlziÈi-le simultan.
Se adaugÄ friptura la tigaie Èi gÄteÈte la foc mediu-mare . Aceasta se va tine timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Aceasta se face si în funcÈie de grosimea carnii . Ca ghidare, o fripturÄ de 3 cm ar trebui gÄtitÄ dupÄ 5 minute. DacÄ aveÈi un termometru pentru carne trebuie folosit . Temperatura interioarÄ ar trebui sÄ fie de 50°C . S fie de 60°C pentru medie Èi 70°C pentru prajire buna.
DupÄ ce ai rÄsucit friptura pentru prima datÄ, adaugam ingredientele . Vom adauga adaugÄ untul, cimbrul Èi usturoiul . Apoi vom amesteca timp de un minut friptura . Pentru a face asta, înclinÄ tigaia spre tine . Se va face pânÄ când untul se adunÄ Ã®n partea de jos a tigaii.  Apoi se toarnÄ untul peste fripturÄ Ã®n mod repetat.
Se va scoate friptura din tigaie Èi permiteÈi-i sÄ se odihneascÄ. Se va lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
Nu fi tentat sÄ sari peste acest pas deoarece este esential . Ãn timpul procesului de gÄtire, particulele de carne se lipesc împreunÄ. AÈa cÄ dacÄ tai fripturile imediat dupÄ gÄtit, se terminÄ toate sucurile de pe tablÄ. Timpul de odihnÄ permite particulelor sÄ se relaxeze .Apoi îÈi reabsorb fluidele, ceea ce înseamnÄ cÄ nu vei pierde acele sucuri. Sunt niste sucuri foarte delicioase la feliere.
Se taie fripturile în fâÈii si se condimenteazÄ . Friptura se serveÈte cu garnituri Èi sos la alegere.
Ca si bautura se poate servii cu un vin rosu sau vin alb .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Pulpa de miel la bait , inainte de coacere . Pentru a avea o carne…
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…