Muraturile asortate pentru iarna sunt o adevarata delicatese pentru anotimpul rece . Muraturile asortate pentru iarna sunt foarte delicioase si in deosebi cand se pun in butoi asortate .
Fiindca acum deja a venit vremea acestor muraturi asortate , m-am decis sa fac si eu aceste muraturi .
Pentru a face aceasta reteta de muraturi asortate avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :
Castraveti cornichon
Boabe de piper
Boabe de mustar
Sare grunjoasa
Apa
Gogonele
Lubenita mica
Varza rosie
Ardei gras umpluti cu varza alba
Foi de dafin
Marar
Cimbru
Conopida
Hrean
1 Litru de apa
50 de gr  sare grunjoasa
x
Modul de pregatire al muraturilor asortate
Se spala foarte bine intai castravetii si se lasa la scurs intr-o cratita. Se spala apoi gogonelele si se lasa si ele la uscat putin . Apoi varza rosie se spala si se taie in 4 bucati pentru a o introduce in butoi .
Se spala si gogosarii si se lasa sa se scurga , fara a se taia si asa se vor baga in butoiul respectiv. Apoi vom spala conopida pe care o vom taia in buchete potrivite pentru a intra in butoi.
Ardeiul gras se va spala si se va taia sus sub forma de capac si se va curate de seminte si se va spala . Dupa ce varza alba va fii spalata si mixata marunt la robotul de bucatarie , aceasta se va introduce in ardeiul gras curatat .
Dupa ce butoiul de platic a fost bine spalat cu apa calduta vom incepe umplerea acestuia cu ingrediente . Intai vom  introduce castravetii ne taiati , continuind apoi cu gogonelele si apoi cu gogosarii .
Dupa aceia vom continua sa adaugam lubenita taiata bucati , conopida , continuind mai apoi cu varza rosie . La final vom adauga bucatile de hrean curatate si taiate in patru pe lungime .
Cand totul a fost bine asezat in butoi , vom adauga moarea de sare pe care am facut-o dinte-un litru de apa si 50 gr de sare grunzoasa .
Am umplut butoiul cu aceasta moare , iar apoi am introdus cele 4 foi de dafin , boabele de piper si boabele de mustar . Deasupra am adaugat mararul si cimbrul uscate .
Dupa ce butoiul a fost deja plin cu aceste ingrediente am continuat sa adaugam apa pana ce am umplut butoiul pana sus .
Aceste muraturi asortate sunt o adevarata delicatese si se pot consuma singure . Dar acestea se mai pot consuma ca si garniture la friptura sau la o ciorba de fasole si la diferite alte mancaruri .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…