O placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa care se face foarte rapid . O placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa este o placinta care nu necesita multe ingrediente. Aceasta placinta se poate face in orice perioada a anului . Este o placinta usoara care se poate manca fara probleme. Pentru a face aceasta placinta avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente de care avem nevoie sunt urmatoarele :Â
1 kg de dovleac ras
100 gr de unt
125 gr de zahar
400 gr foi de placinta subtiri
100 gr unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile
vanilie/scortisoara (optional)
Se va curati dovleacul de coaja si il apoi il vom da pe o razatoare . Razatoarea trebuie sa fie cu gauri mari. Dovleacul deja dat pe razatoare il vom amesteca cu zaharul si untul taiat in bucatele. Apoi acest continut trebuie sa il punem intr-o cratita incapatoare. Aceasta cratita se da la pe foc mic pentru a il cali putin .
Intreg continutul il calim cam cca 15 minute .
Dupa acaesta vom stinge focul si lasam continutul din cratita  sa se raceasca complet.
Apoi vom topi untul si il lasam sa se raceasca . Dupa ce untul sa racit, urmeaza s a il punem pe foaia de placinta . Apoi  intindem o foaie de placinta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.  Foaia de placinta o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Apoi vom adauga peste prima foaie o a doua foaie de placinta. Apoi aceasta foaie de placinta o vom unge si pe ea cu unt.
Dupa ce  o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam si cea de a treia foaie . La final adaugam si ultima foaie de placinta pe care o ungem din nou cu putin unt. Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor. Apoi vom plia capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.
Ungem placinta cu dovleac cu putin unt sau ulei . Apoi vom introduce tava cu placinta la cuptorul deja incins. Aceasta placinta va trebui sa o coacem la o temperature de 180°C. Placinta trebuie sa o tinem in cuptor preincalzit, pentru 30-35 minute. Dupa ce sa terminta de copt placinta se va scoate afara din cuptor . Placinta trebuie sa fie lasata afara sa se raceasca .
Dupa ce sa racit , placinta va fii presarata cu zahar pudra  Apoi placinta cu dovleac  se va taia in bucati mai mici .
Pofta buna!
Articol scris de dodorel62
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…