Diverse

Pască cu brânză dulce și stafide

Pască cu brânză dulce si stafide este o adevarata delicatese . Aceasta Pască cu brânză dulce și stafide se face de Paste .

De Paște noi românii nu concepem să nu mâncăm miel și pască. Așadar fiecare roman face pască cu brânză dulce și stafide. Cu aluat de cozonac sau fraged sau pur și simplu fără aluat . Pentru că este mult mai rapid de făcut și conține mult mai multă brânză .

Pentru a face aceasta delicioasa Pasca cu brânză dulce și stafide , avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente pentru Pască cu brânză dulce și stafide :

750 g  brânză grasă de vaci bine stoarsă

400 g de smântână grasă cu 25% grăsime

20 g zahăr vanilat (2 plicuri)

Un praf de sare

6 ouă

2 gălbenușuri

200 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei

150-200 g de zahăr tos

50 g faină albă tip 000

100 g de griș de grâu

100 g stafide (Opțional)

coaja rasă de la o portocală/lămâie

Mod de preparare pentru Pască cu brânză dulce și stafide :

Preîncălzim mai intai cuptorul la 180 de grade Celsius. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici.  Apoi amestecăm grișul cu făina si tapetam cu hartie fundul unei tavi .Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor . Din când în când amestecam până se topește zahărul.

Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm.

Amestecul pentru Pască cu brânză dulce și stafide :

Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel. Lăsăm pentru 10 minute deoparte sa se odihneasca aluatul . Adăugăm și untul topit și omogenizăm. Turnăm intreg aluatul direct în tavă. Dăm la cuptor pentru 50-55 de minute pasca. O tinem până când pe partea superioară o simțiți ușor elastică .

După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute . Aceasta se lasa în tava în care s-a copt sa se raceasca . Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet. Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet. Deasupra asezam un prosop ca sa se raceasca mai repede

x

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

dorel

Recent Posts

Pulpa de miel la bait

Pulpa de miel la bait , inainte de coacere . Pentru a avea o carne…

4 zile ago

Chiftelele romanesti super apetisante

Chiftelele  romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…

2 luni ago

Ciorba de burta super delicioasa

Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…

2 luni ago

Pulpa de curcan la tava

Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…

4 luni ago

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…

4 luni ago

Chiftele pe pat de varza

Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…

4 luni ago