Tortul cu cremÄ de brânzÄ super delicios , este un tort super delicios . Tortul cu cremÄ de brânzÄ super delicios este un tort care necesita migala . Pentru acest tort vom folosi ingredient specifice . Principalele ingrediente folosite sunt :
-5 ouÄ mari;
-160 g de zahÄr;
-160 g de fÄinÄ;
-un praf de sare.
-500 g de brânzÄ dulce de vaci;
-400 ml de smântânÄ pentru friÈcÄ 35%;
-30 g de gelatinÄ;
-200 ml de apÄ, suc sau sirop din conserva de fructe;
-150 g de zahÄr pudrÄ (sau dupÄ gust);
-300-400 g de fructe conservate
Pentru însiropare: sirop din conserva de fructe.
-200 ml de smântânÄ pentru friÈcÄ 35%;
-zahÄr pudrÄÂ â dupÄ gust;
-30-50 g de fulgi de migdale;
-o lingurÄ de miere sau dulceaÈÄ;
-fructe conservate.
Greutatea tortului obÈinut este de 2.6 kg.
PregÄtiÈi pandiÈpanul: spargeÈi ouÄle în bolul de la mixer. AdÄugaÈi un praf de sare Èi bateÈi-le cu mixerul pe parcursul a 1-2 minute. Apoi adÄugaÈi treptat zahÄrul Èi continuaÈi sÄ le mixaÈi la vitezÄ mare. Se va face pânÄ când veÈi obÈine o spumÄ pufoasÄ, uÈoarÄ, albicioasÄ, voluminoasÄ.
Va fii o crema destul de densÄ , iar urmele lÄsate pe suprafaÈa ei trebuie sÄ se menÈinÄ pe parcursul câtorva secunde.
AdÄugaÈi treptat (în 2-3 porÈii) fÄina cernutÄ Èi încorporaÈi-o cu grijÄ . Veti realiza miÈcÄri de pliere, orientate de jos în sus.
TransferaÈi aluatul obÈinut într-o tavÄ rotundÄ, cu diametrul de 26 cm . Aluatul se va aseza pe fundul tapetat cu hârtie de copt. RÄspândiÈi-l uniform (puteÈi sÄ rotiÈi tava de câteva ori).
IntroduceÈi tava în cuptorul preîncÄlzit pânÄ la 170-180°C Èi coaceÈi pandiÈpanul pe parcursul a 40 minute. VerificaÈi dacÄ este gata prin testul cu scobitoarea . ApÄsaÈi uÈor mijlocul blatului, degetul nu trebuie sÄ pÄtrundÄ Ã®n el.
LÄsaÈi pandiÈpanul sÄ se rÄceascÄ pe grÄtar, fÄrÄ sÄ-l scoateÈi din tavÄ. Apoi separaÈi-l de pereÈii acesteia cu ajutorul unui cuÈit subÈire Èi scoateÈi-l din ea.
PandiÈpanul poate fi porÈionat peste 5-6 ore dupÄ coacere. Eu l-am tÄiat în 3 blaturi: blatul superior cu grosimea de 0.5 cm, iar pe celelalte douÄ egale.
Se va dizolvaÈi gelatina în apa/sucul sau siropul pregÄtit, respectând instrucÈiunile de pe ambalaj. Am încÄlzit siropul din conserva de caise pânÄ a devenit foarte fierbinte. Apoi siropul l-am turnat peste gelatinÄ Èi am amestecat pânÄ când aceasta s-a dizolvat complet.
PasaÈi brânza dulce de vaci Èi zahÄrul pudrÄ cu ajutorul blenderului. Ca alternativÄ, puteÈi sÄ le treceÈi printr-o strecurÄtoare mÄruntÄ.
Se va adÄuga gelatina pregÄtitÄ Ã®n compoziÈia de brânzÄ Èi amestecaÈi foarte bine cu ajutorul blenderului.
DaÈi compoziÈia rezultatÄ la frigider pentru 30 minute, ca sÄ se închege puÈin.
TÄiaÈi fructele în bucÄÈele.
BateÈi smântâna pentru friÈcÄ (rece, abia scoasÄ din frigider) cu mixerul pânÄ la apariÈia vârfurilor persistente.
ScoateÈi compoziÈia de brânzÄ din frigider. Folosind mixerul pornit la vitezÄ medie, combinaÈi-o cu friÈca bÄtutÄ.
AdÄugaÈi bucÄÈelele de cremÄ Èi amestecaÈi pana ce crema este gata.
AÈezaÈi blatul inferior pe un platou rotund. ÃnsiropaÈi-l cu sirop din conserva de fructe. Apoi fixaÈi un inel reglabil sau inelul de la tava de copt în jurul lui Èi acoperiÈi-l . Se va acoperi cu jumÄtate din crema pregÄtitÄ, rÄspândindu-o uniform.
AÈezaÈi blatul mijlociu pe primul strat de cremÄ. ÃnsiropaÈi-l Èi acoperiÈi-l cu crema rÄmasÄ. UniformizaÈi suprafaÈa tortului. DaÈi-l la frigider pentru 2-3 ore, pentru ca crema sÄ se închege, sÄ devinÄ mai stabilÄ Èi mai densÄ. Apoi separaÈi tortul de pereÈii inelului cu ajutorul unui cuÈit subÈire
DecoraÈi tortul:Â
BateÈi smântâna pentru friÈcÄ (rece, abia scoasÄ din frigider) Èi zahÄrul pudrÄ cu mixerul pânÄ la apariÈia vârfurilor persistente. UngeÈi suprafaÈa Èi marginile tortului cu compoziÈia rezultatÄ.
ÃnsiropaÈi-le feÈele inferioare cu sirop din conserva de caise. Apoi veti orna tortul cu gelatina din fructe .
Cand tortul va fii gata se va da la frigider pentru încÄ 20 minute . Apoi tortul se poate servi .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Chiftelele romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele romanesti super apetisante…
Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa…
Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava…
Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede .…
Chiftele pe pat de varza este un deliciu . Aceste chiftele pe pat de varza…
Varza de bruxelles cu ficat de porc este un deliciu . Acesta varza de bruxelles…