tortul -de -ciocolata -gustos-cu -sfecla- rosie.jpg
Dulciuri

Tortul de ciocolata gustos cu sfecla rosie

Tortul de ciocolata gustos cu sfecla rosie  este un dort delicious si bun. Tortul de ciocolata gustos cu sfecla rosie este este un tort pentru diferite ocazii . Tortul de ciocolata cu sfecla este cunoscut si preparat in toata lumea. Este un adevarat deliciu si se face in orice anotimp. Stiu ca vi se pare curios cand auziti despre aceasta combinatie . Pentru a face acest interesant tort avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente folosite sunt urmatoarele :

IngredienteTortul de ciocolata gustos cu sfecla rosie

1 cană de ulei de cocos

cană de cacao crud

3 sfeclă roșie medie, curățate și tocate mărunt în robotul de bucătărie

1 1/3 cană migdale măcinate

1 cană de făină de spelt cu cereale integrale

3 ouă

cana de zahar din floarea de cocos

3 lingurițe praf de copt

Mod de preparare tortul de ciocolata

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius si tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament. Se va pune zaharul impreuna cu untul intr-o oala si da la foc mic. Apoi  amestecam pana cand se topesc amandoua si obtii un sirop fin.

Se va pune faina impreuna cu cacao si praful de copt intr-un bol. Apoi se va  razuii sfecla rosie, si se va lasa  deoparte sa se scurga de apa.

Apoi la un loc in mijlocul fainii si va adauga siropul. Dupa ce s-au amestecat bine, se va adauga si cele doua oua. Ouale nu se vor adaugale inainte fiindca veti  strica continutul Se va amesteca totul foarte bine si se va adauga si extractul de vanilie.  Dupa aceia vom adauga  sfecla rasa .

Vom anesteca cu o lingura de lemn, vei obtine un aluat destul de dens. Dup ace totul este gata se va da la cuptor pentru 40 de minute.

Crema pentru tortul de ciocolata gustos cu sfecla rosie

Separat vom pregatii si crema speciala pentru tort .Se va  pune frisca lichida la foc mic, se va adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste. Dupa ce totul este gata se va opri focul amestecand continuu. Aceasta se va face  pana cand se ingroasa  crema putin .

Dupa ce crema sa omogenizat  asa cum trebuie aceasta se va turna  peste tortul racit.  Se va turna peste intreg tortul si uniformizeaza  dandu-I un aspect placut tortului . Ca si la ceilalalte torture si acesta se poate orna .

Se poate orna fie cu ciocolata , cu diferite fructe sau cu frisca sau se poate lasa asa simplu .

Dupa ce tortul este gata se da la frigider pentru a se intarii . Se va tine la frigider minim 1 ora , dupa care se poate servi .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: