Pulpele batue la tava sunt un adevarat deliciu . Pulpele batue la tava sunt niste pulpe fragede si gustoase. Cu cat sunt mai bine batue si condimentate cu atat sunt mult mai delicioase. Pentru a face aceste pulpe avem nevoie de anumite ingredient . Principalele ingredient folosite sunt urmatoarele :
Ingrediente :
Pulpe
Piper
Vin rosu
Marar
Busuioc
Rozmarin
Cimbru
Ulei
Piper boabe
Foi de dafin
Mod de preparare bait :
Se ia o cratita in care se adauga pulpele bine batue. Peste ele se adauga toate ingredientele . La final adaugam putin vin rosu si frunzele de dafin . Se va tine la macerat timp de 24 de ore pulpele battue.
Mod de preparare pulpe batue :
La inceput se spala foarte bine pulpele de pui. Dupa aceia se aseaza pe un tocator si se bat . Aceasta operatiune se face cu un facalet sau cu un sucitor. Se bat pulpele pentru a ramane carnea frageda ,gustoasa si moale . Dupa aceasta pulpele se aseaza intr-o cratita . Peste pulpe se adauga baitul deja preparat . Apoi pulpele se lasa la macerat 24 de ore la frigider . Dupa 24 de ore pulpele vor fii scoase afara .Se ia o tava in care se va aduuga ulei iar apoi vom adauga cartofii taiati rondele . Peste cartofi se adauga intreg baitul din cratita si niste ulei . Pulpele se vor unge cu putina untura . Peste pulpe se va presara un praf de piper si putin ulei sin putin vin rosu . Dupa aceasta tava cu pulpele se va da la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se va lasa la foc mediu .
Timpul de prepare pulpe
Se va tine tava 15 minute , dupa care se va intoarce si se va mai tine inca 15 minute . Dupa aceia se aseza tava pe orizontala in cuptor . Se va mai tine inca 15 minute pana ce pulpele vor devein crocante . Dupa aceia tava se va scoate din cuptor .
Peste intreg continutul se va adauga un mujdei de usturoi bine facut .
Se va acoperi tava cu un capac pentru 5 minute . Intre timp mujdeiul de usturoi va patrunde in carne si cartofi.
Se poate servi friptura cu o salata asortata sau o salata de varza .
Ca si bautura este bine venit un vin rosu , rose sau o bere .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Pulpele batue la tava
Description
La inceput se spala foarte bine pulpele de pui. Dupa aceia se aseaza pe un tocator si se bat . Aceasta operatiune se face cu un facalet sau cu un sucitor. Se bat pulpele pentru a ramane carnea frageda ,gustoasa si moale . Dupa aceasta pulpele se aseaza intr-o cratita . Peste pulpe se adauga baitul deja preparat . Apoi pulpele se lasa la macerat 24 de ore la frigider . Dupa 24 de ore pulpele vor fii scoase afara .Se ia o tava in care se va aduuga ulei iar apoi vom adauga cartofii taiati rondele . Peste cartofi se adauga intreg baitul din cratita si niste ulei . Pulpele se vor unge cu putina untura . Peste pulpe se va presara un praf de piper si putin ulei sin putin vin rosu . Dupa aceasta tava cu pulpele se va da la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se va lasa la foc mediu .
Porții 2
- Cantitate pe porție
- Calorii 226kcal
- Valoare zilnică % *
- Sodiu 418.98mg18%
- Potasiu 257mg8%
- Proteine 20.96g42%
- Calciu 10 mg
- Fier 1.11 mg
- Fosfor 212 mg
- Magneziu 23 mg
- Zinc 2.11 mg
- Clorură 0.02 mg
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.