Pulpele batue la tava

Servings: 2 Total Time: 2 ore Difficulty: Începător
Print Recipe
0 Add to Favorites
Pulpe
pulpele- batute -la -tava-super-gustoase.jpg pinit Vezi galeria o fotografie

 

Pulpele batue la tava sunt un adevarat deliciu . Pulpele batue la tava sunt niste pulpe fragede si gustoase. Cu cat sunt mai bine batue si condimentate cu atat sunt mult mai delicioase. Pentru a face aceste pulpe avem nevoie de anumite ingredient . Principalele ingredient folosite sunt urmatoarele :

Ingrediente :

Pulpe

Piper

Vin rosu

Marar

Busuioc

Rozmarin

Cimbru

Ulei

Piper boabe

Foi de dafin

 

Mod de preparare bait :

 

Se ia o cratita in care se adauga pulpele bine batue. Peste ele se adauga toate ingredientele . La final adaugam putin vin rosu si frunzele de dafin . Se va tine la macerat timp de 24 de ore pulpele battue.

 

Mod de preparare pulpe batue :

 

La inceput se spala foarte bine pulpele de pui. Dupa aceia se aseaza pe un tocator si se bat . Aceasta operatiune se face cu un facalet sau cu un sucitor. Se bat pulpele pentru a ramane carnea frageda ,gustoasa si moale . Dupa aceasta pulpele se aseaza intr-o cratita . Peste pulpe se adauga baitul deja preparat . Apoi pulpele se lasa la macerat 24 de ore la frigider . Dupa 24 de ore pulpele vor fii scoase afara .Se ia o tava in care se va aduuga ulei iar apoi vom adauga cartofii taiati rondele . Peste cartofi se adauga intreg baitul din cratita si niste ulei . Pulpele se vor unge cu putina untura . Peste pulpe se va presara un praf de piper si putin ulei sin putin vin rosu . Dupa aceasta tava cu pulpele se va da la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se va lasa la foc mediu .

Timpul de prepare pulpe

Se va tine tava 15 minute , dupa care se va intoarce si se va mai tine inca 15 minute . Dupa aceia se aseza tava pe orizontala in cuptor . Se va mai tine inca 15 minute pana ce pulpele vor devein crocante . Dupa aceia tava se va scoate din cuptor .

Peste intreg continutul se va adauga un mujdei de usturoi bine facut .

Se va acoperi tava cu un capac pentru 5 minute . Intre timp mujdeiul de usturoi va patrunde in carne si cartofi.

 

Se poate servi friptura cu o salata asortata sau o salata de varza .

Ca si bautura este bine venit un vin rosu , rose sau o bere .

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Difficulty: Începător Prep Time 60 de minute Cook Time 45 de minute Rest Time 15 minute Total Time 2 ore
Servings: 2 Calories: 1200
Best Season: Potrivită în orice anotimp

Description

La inceput se spala foarte bine pulpele de pui. Dupa aceia se aseaza pe un tocator si se bat . Aceasta operatiune se face cu un facalet sau cu un sucitor. Se bat pulpele pentru a ramane carnea frageda ,gustoasa si moale . Dupa aceasta pulpele se aseaza intr-o cratita . Peste pulpe se adauga baitul deja preparat . Apoi pulpele se lasa la macerat 24 de ore la frigider . Dupa 24 de ore pulpele vor fii scoase afara .Se ia o tava in care se va aduuga ulei iar apoi vom adauga cartofii taiati rondele . Peste cartofi se adauga intreg baitul din cratita si niste ulei . Pulpele se vor unge cu putina untura . Peste pulpe se va presara un praf de piper si putin ulei sin putin vin rosu . Dupa aceasta tava cu pulpele se va da la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se va lasa la foc mediu .

Porții 2


Cantitate pe porție
Calorii 226kcal
Valoare zilnică % *
Sodiu 418.98mg18%
Potasiu 257mg8%
Proteine 20.96g42%

Calciu 10 mg
Fier 1.11 mg
Fosfor 212 mg
Magneziu 23 mg
Zinc 2.11 mg
Clorură 0.02 mg

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Keywords: retete , retete culinare , retete gustoase , retete interesate , ingrediente , gastronomie , retete gastronomice ,pulpe

Did you make this recipe?

Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious
imagine-dodo.jpg

marin

retete culinare gustoase

Despre acest site vreau sa va spun ca este un site destinat in exclusivitate gastronomiei. Despre acest site vreau sa va spun ca a fost facut in urma cu putin timp . Acest site despre retete culinare l-am creeat din dragoste si pasiune

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.