Un site pentru gurmanzi

 

acasa

Acasa pentru mine este acolo unde m-am născut, adica în frumosul oraş dunărean Drobeta Turnu Severin.
Acasa , pentru mine este locul acolo unde m-am nascut si am crescut alaturi de parintii si bunicii mei in Drobeta Turnu Severin
Atunci cu siguranţă, pentru mine este acest frumos oraş numit cîndva sugestiv, oraşul trandafirilor, Drobeta Turnu Severin

Localitatea s-a dezvoltat în apropierea castrului roman de la Drobeta. El a devenind dintr-un punct strategic inițial un oraș de răscruce a drumurilor pe uscat și pe apă . Aceste drumuri duceau incet dar sigur la nord și la sud de Dunăre.
Despre mine
M-am născut pe data de 02.09.1962 în frumosul oraş dunărean, supranumit cândva şi oraşul trandafirilor, Drobeta Turnu Severin din judeţul Mehedinţi. În acest oraş am absolvit cursurile şcolii gimnaziale de la şcoala generală nr 10, actualmente, Ştefan Tottir, mai departe urmând cursurile liceului industrial nr 1, actualmente liceul, Domnul Tudor .

 

ruinele

După terminarea Universităţii Tehnice Petroşani în anul 1992, am susţinut examenul de ocuparea a postului de inginer minier pentru I.M.Mehedinţi , actualmente Cariera Husnicioara , post pe care il ocup si in prezent. Deşi am scris numeroase poezii încă din copilărie, niciodată nu m-am gândit că ar fi bine să le public şi le-am ţinut în secret doar pentru mine .
Dar uite că anii au trecut şi în sfârşit mi-am făcut acum curaj să- mi fac public aceste frumoase poezii. Motoul după care m-am ghidat în viaţă a fost ,, Dacă ai credinţă cu adevărat în Dumnezeu, EL îţi va fi aproape până la moarte,,
Pseudonimul sub care postez toate poeziile mele , este simplu ,, dodorel62 ,,
Antichitati romane
În timpul antichității romane, a devenit primul centru urban din regiune. Orasul a devenit al treilea stat din provincia Dacia, după Sarmizegetusa și Apullum.
În timpul lui Hadrian orașul a fost declarat municipiu (în 121). In acel moment in Oras populația atinsese 14.000 de locuitori.
În timpul lui Septimiu Sever,orasul a fost ridicat la rangul de colonie (în 193). Datorita acestui fapt le conferea locuitorilor urbei drepturi egale cu cetățenii Romei.
Asezare geografica
Este așezat în partea vestică a Olteniei, coordonatele sale fiind 22° 33′ longitudine estică și 44° 38′ latitudine nordică.
Orașul este situat pe malul stîng al Dunării, la ieșirea fluviului din defileu. In depresiunea subcarpatică a Topolniței, pe drumul european E70 .
Orasul este situat lîngă gară, unde altitudinea este de 48,75 metri față de nivelul mării.
Drobeta Turnu Severin este așezat în Depresiunea Severinului și este înconjurat de următoarele dealuri:

Vecinii

 

Harta judetului Mehedionti

Dealul Vărănic (403 m.) – în Vest-Nord-Vest, Dealul Colibași – în Nord, Dealul Balota (368 m.) – în Est și Dealul Stârmina (217 m.) – în Sud.
Severinul se află într-o zonă de climă temperat-continentală cu influențe submediteraneene. Aici clima va fii cu veri însorite și fierbinți și ierni blînde.
Acestea oferă condiții pentru dezvoltarea unor vegetații specificedeosebite si interesante cum ar fi :
Migdalul, smochinul, liliacul, teiul și castanul , acestia fiind niste copaci interesanti Mai exista si arborii exotici destul de interesanti ca : magnolie, nucul caucazian,sau ginkgo biloba.

Ultimele postari

Postari interesante

Newsletters