cornulete -fragede- cu- super- gustoase.jpg
Dulciuri

Cornulete fragede cu rahat super gustoase

Cornulete fragede cu rahat super gustoase  sunt un adevarat deliciu . Asemenea acestor Cornulete fragede cu rahat super gustoase se fac si cele cu dulceata. Cornuletele sunt un adevart desert gustos si delicious. Pentru a face aceaste cornulete delicioase , trebuie sa folosim ingredient specific . Principalele ingrediente pentru aceste cornulete sunt :

Ingrediente Cornulete fragede cu rahat super gustoase :

550 g faina

350 g unt cu min. 80% grasime sau 245 g untura de porc

150 g zahar pudra

2 galbenusuri

optional 1-2 linguri apa rece (daca nu se leaga aluatul – depinde de faina)

sare

vanilie

coaja de lamaie

250 g rahat

zahar pudra vanilata pentru pudra

 

Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat super gustoase:

 

Pentru aluat se pun intr-un bol urmatoarele ingredient :

Se va adauga untul rece taiat bucatele (sau untura). Apoi se va adauga faina ,in care se vor adauga galbenusurile .Apoi se va adauga zaharul pudra, sarea, vanilia si coaja de lamaie.

Se framanta cateva secunde  intreaga compozitie pana vom obtine un aluat omogen. Aceasta framantare o facem fie cu mana, fie cu ajutorul unui mixer adecvat. Daca aluatul nu se leaga puteti adauga treptat 1-2 linguri de apa foarte rece. Unele fainuri absorb mai multa umiditate decat altele.

Aluatul pentru Cornulete fragede cu rahat super gustoase

Untul trebuie sa se incorporeze bine de tot in aluat. Dupa aceea aluatul se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute la odihna. Aceasta se va lasa  la un loc racoros (camara). Daca-l puneti la frigider se va face tare ca piatra si va trebui sa asteptati sa se inmoaie din nou.

Se taie marunt rahatul cel mai simplu pe un tocator presarat din abundenta cu zahar pudra.

Aluatul se imparte in 3 portii. Se ia o portie (restul se mai lasa in folie) si se intinde in forma de cerc . Se face in asa fel incat cercul sa aiba un diametru de circa 30-35 cm. Cu o rola sau un cutit se taie aluatul in jumatate . Apoi aluatul se va taia in sferturi, iar apoi in optimi . La final fiecare optime se mai taie in doua, deci se vor obtine 16 triunghiuri.

Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat

Pe fiecare triunghi se aseaza o bucatica de rahat. Cornuletele se ruleaza de la baza la varf . Apoi cornuletele pe care le-am facut le vom aseaza in tava . Tava trebuie tapetata cu hartie de copt. Cornuletele se vor aseza in tava astfel incat varful sa fie chiar dedesubt.

Cornuletele fragede cu rahat se coc 15 minute la 170° C  in cuptorul preincins. Dupa ce se scot din tava cornuletele se pun direct intr-un bol. Apoi pe cornulete cu ajutorul unei strecuratoare se presara  mult zahar pudra.

Din aceste ingrediente vom face cca 50 de cornulete . Timpul de pregatire al cornuletelor este cca 30 de minute.

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: