dezlegarea- la- peste- in -postul- craciunului
De post

Dezlegarea la peste in postul Craciunului

Dezlegarea la peste in postul Craciunului este un post foarte important pentru toti romanii . Dezlegarea la peste in postul Craciunului se tine de majoritatea romanilor atat din tara cat si din strainatatea .

În Biserica ortodoxă există multe zile de post. S-a rânduit de către Sfinţii Părinţi să se facă dezlegare la peşte. Acest lucru înseamnă consumarea mâncărurilor de post . In afara de aceasta se foloseste untdelemn, vin şi peşte.

Zilele de post cu dezlegare la peşte nu sunt nicidecum zile de încălcare a postului, ci zile de post cu mângâiere . Biserica dezleagă la peşte combinând postirea cu mângâierea

Pentru a tine acest important post al Craciunului avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente care se folosesc pentru dezlegarea la peste sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru dezlegarea la peste

Peste ( ton maruntit la conserva )
Faina de malai pentru mamaliga
Lamaie
Apa
Sare

Modul de preparare pentru dezlegarea la peste

Pentru inceput vom face mamaliga din faina de malai. Intr-o cratita speciala vom adauga apa si o linurita de sare . Apoi vom pune aceasta cratita cu apa sis are sa fiarba .

Cand apa incepe sa dea in clocot se va adauga incet faina de malai . In timp ce vom adauga treptat faina , se va amesteca cu o spatula continutul . Se va amesteca in aceiasi directie ca mamaliga sa nu se prinda .

Dupa ce mamaliga sa ingrosat si sa facut ,focul se va opri si mamaliga se va da deoparte . Dupa aceia mamaliga este scoasa pe o farfurie sau intr-un castron special .

Dupa aceia pe o farfurie se va pune tonul maruntit , mamaliga si peste tot tonul se va aduga sucul de la o lamiae .

Mamaliga se va putea servi cu orice tip de peste si se poate servi si cu mujdei de usturoi .

Ca si bautura este bine venita este o tuica buna de pruna sau o palinca .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: