ardeii -umpluti -cu -cartofi -si ciuperci o mancare de -post- super- gustoasa.jpg
De post

Ardeii umpluti cu cartofi si ciuperci o mancare de post super gustoasa

Ardeii umpluti cu cartofi si ciuperci o mancare de post super gustoasa foarte usor de facut . Ardeii umpluti cu cartofi si ciuperci o mancare de post super gustoasa si apetisanta . Aceasta mancare este o mancare de post delicioasa . Este o mancare care se face foarte rapid in oricare perioada a anului .

Este o mancare pur authentic romaneasca . Pentru a face aceasta apetisanta mancare , avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient care se folosesc pentru aceasta mancare sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru ardeii umpluti cu cartofi si ciuperci :

6 bucati ardei grasi
1kg de cartofi
1 buc de ceapa
250 gr de ciuperci
50 gr de ulei
Sare dupa gust
Piper dupa gust
Bulion
2 Foi de dafin
Boabe de piper

Mod de preparare pentru ardeii umpluti cu cartofi si ciuperci :

Vom taia la capat ardeii si vom scoate coditele si ii vom spala foarte bine in apa rece de seminte . Vom curate ceapa si apoi o vom spala foarte bine . Apoi vom toca in cubulete foarte mici ceapa pentru calire .

Intr-o tigaie vom pune uleiul la incins si apoi vom adauga ceapa taiata marunt . Vom amesteca bine ceapa pana ce va capata o culoare rozalie . Vom adauga apoi bulionul in tigaie si vom continua sa amestecam . La final vom adauga si ciupercile taiate feliute pentru a le cali si pe ele.

Cand continutul este gata vom lua tigaia de pe foc si o vom lasa deoparte .

Vom curate cartofii de coaja , ii vom taia in bucati mai mici si ii vom pune la fiert . Ii vom pune la fiert cu putina sare si ulei si ii vom lasa sa fiarba la foc mediu .

Cand cartofii sunt gata se vor scurge de apa si se va aduga putin lapte si se vop pasa cu un tel.

In aceasta cratita unde sunt pasati cartofii se va adauga si continutul din tigaie cu ceapa si ciupercile calite . Aici se va mai adauga putin piper si sare dupa gust si vom continua sa le amestecam . Daca vrem sa dam o culoare la cartofi atunci putem sa mai aduga putina pasta de rosii .

Separat vom pregati sosul pentru ardeii umpluti cu cartofi si ciuperci

Vom pune in apa niste pasta de rosii si o vom pune putin sa se incalzeasca , pentru a ajuta la fierberea ardeilor mai repede .

Apoi vom umple fiecare ardei in parte cu continutul obtinut si la final deasupra la fiecare ardei vom adauga capacul taiat . Vom aseza fiecare ardei in pozitie vertical in oala si apoi vom turna sosul deja pregatit . Printre ardei vom adauga si putina frunza de dafin si boabe de piper.

Oala nu se va umple pana sus si se va umple doar ¼ din inaltimea ei . Asta  pentru a da posibilitate sa fiarba  conutul si de a nu da peste oala . Se vor tine la fiert circa 40 de minute , dupa care se vor lua de pe foc .

Ardeii umpluti sunt la final

Ardeii se vor lasa putin sa se raceasca si se vor servi cu crotoane . Se mai servesc cu iaurt sau smantana , fiind o adevarata delicatese . Acesti ardei se fac in oricare perioada a anului , dar mai ales cand se tine post .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: