o- mancare- de- mazare -gustoasa-cu -carne.jpg
Mancare

O mancare de mazare gustoasa cu carne

O mancare de mazare gustoasa cu carne este una din cele mai populare retete . O mancare de mazare gustoasa cu carne este o mancare foarte gustoasa . Aceasta mancare este bine venita in orice anotimp. Este o mancare care se gateste destul de usor . Pentru a prepara aceasta manacare avem nevoie de anumite ingredient . Ingredientele folosite la prepararea mancarii de mazare sunt :

Ingrediente mancare de mazare cu carne :

Carne de vita/manzat  500 g

Mazare verde congelata1 kg

Ceapa alba 1 buc

Morcovi 1 buc

Pasta de tomate 1 lingura

Ulei de floarea soarelui 50 ml

Sare -1 lingurita

piper -1 lingurita

Boia de ardei rosu dulce – 1 lingurita

Mod de preparare mancare de mazare

Carnea se spala bine si se taie bucati medii. Se va taia in  cubulete cam de 1.5cm.

Intr-o cratita sau tuci incingeti uleiul si adaugati carnea. Carnea o veti caliti pana se rumeneste usor.

Apoi se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete. Amestecati si le mai caliti inca 5 minute.

Apoi adaugati pasta de tomate, amestecati si mai lasati 2 minute.

Dupa ce mazarea a fost decongelata se va adauga apa cat sa acopere toata mancarea.  Cand incepe sa fiarba dati focul mic si lasati atat timp cat sa fie gata carnea. Trebuie lasata sa fiarba minim o ora indiferent de ce fel de carne puneti .

Cu cat va fierbe carnea mai mult cu atat  va avea un gust mai bun.

O mancare de mazare gustoasa cu carne

Dupa ce s-a fiert carnea si a fiert bine mazarea,se vor adauga ingredientele .  Se vor adauga mai intai  sare, piper si boia de ardei dulce/iute dupa gust.

Daca vreti sa adaugati mirodenii , veti pune maxim 2 tipuri de mirodenii . Daca veti pune prea multe mazarea nu va mai avea un gust placut si aromat.

Daca va doriti un sos mai gros la mancare puteti sa puneti un amestec de faina cu apa . Deci, puneti 1 lingura de faina la 100ml de apa – amestecati bine cu un tel.

Adaugati acest amestec la mancare si amestecati bine. Observati ca imediat isi va schimba textura, devine putin mai gros sosul.

Daca fierbe mai mult mazarea isi formeaza singura un sos bun si gros .Daca vreti s-o ajutati, turnati putina faina cu apa.

Lasati mancarea sa fiarba si gata, stingeti focul.

Mancarea de mazare se va servi calda si este un deliciu.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: