tocanita -de -cartofi -super -delicioasa -apetisanta.jpg
Mancare

Tocanita de cartofi super delicioasa apetisanta

Tocanita de cartofi super delicioasa apetisanta se servește de preferinta caldă . Cand servesti Tocanita de cartofi super delicioasa apetisanta poti sa o asortezi cu salata verde. Aceasta mancare este o mancare delicioasa . Aceasta mancare , este una  simplă și rapidă. Este  perfectă pentru a fi consumată ca atare . O tocăniță de cartofi este consistentă și foarte gustoasă. Pentru a gati aceasta mancare , avem nevoie de ingredient. Ingredientele folosite pentru aceasta mancare sunt

Ingrediente Tocanita de cartofi super delicioasa apetisanta

1 kg. de cartofi (cântăriți gata curățați de coajă), tăiați în cuburi egale, recomand cartofii cu coaja rozalie, care nu sunt atât de sfărâmicioși

100 de grame de ceapă tocată fin

2 linguri de ulei

1 cățel de usturoi zdrobit

1 linguriță paprika dulce, aromată

1 legătură de pătrunjel verde, tocat fin

Sare

Piper

opțional: 1 frunză de dafin

opțional: un ardei gras sau 1 lingură de pastă de ardei

opțional: 1/2 lingură de pasta de rosii

Mod de reparare Tocănița de cartofi :

Se încinge pe foc mediu o cratiță de 1,1/2 – 2 litri. Se adaugă uleiul și imediat ceapa tocată fin si usturoiul zdrobit . Apoi se va aduga ardeiul gras tocat în cubulețe mici. Folosirea ardeiului pentru tocănița de cartofi este opțională.

Ceapa se va presăra de la început cu un praf de sare și se va căli pe foc mediu-mic. Lasam ceapa ca să se înmoaie fără să se rumenească.

După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă dupa gust paprika dulce. Dacă doriți, tot acum se adaugă și pasta de ardei (opțional).

Tocanita de cartofi

Se amestecă rapid paprika în ceapa călită și imediat se adaugă 1/2 de litru de apă fierbinte. Paprika se caramelizează ușor și își schimbă atât culoarea cât și aroma.

Se adaugă apoi incet cuburile de cartofi. E important să fie cât de cât egale, ca să se gătească în același timp. Dacă e cazul, se completează tocanița de cartofi cu apă fierbinte. Se va pune apa doar atât cât e nevoie pentru ca să fie acoperiți cartofii. Adăugăm frunza de dafin (doar dacă vrem) și sare după gust.

În mod normal, niște cuburi de cartofi cu latura de aproximativ 3-4 cm. Acestia  ar trebui să fiarbă bine, la foc mediu, în vreo 20 de minute. După 16-17 minute, dacă deja au fiert cartofii se verifica mâncarea . Daca vi se pare că este prea lichidă, scoateți 2 linguri de cartofi fierți din zeamă.

Zdrobiți-i cu o furculiță și adăugați pasta de roșii, dacă alegeți să o folosiți. Diluați imediat amestecul de cartofi zdrobiți și pastă de roșii cu puțină zeamă fierbinte. Amestecați și turnați această pastă în cratița cu tocăniță de cartofi, amestecând bine.

O tocanita gustoasa

Mai dați 2-3 clocote și mâncarea se va îngroșa frumos. Dupa aceasta se va observa ca nu o sa mai fie nevoie să adăugați făină sau alt amidon. Potriviți gustul mâncării cu sare și piper.

Gustați, e posibil să fie nevoie de mai multă sare decât vă așteptați. Aceasta pentru că de obicei cartofii absorb mai multă sare decât alte legume. În final, opriți focul și presărați mâncarea cu pătrunjelul tocat fin.

Mancarea se va servi de preferinta calda si este un deliciu. Aceasta mancare se poate servii fie de post sau de dulce.

Daca o pregatiti pentru post se va manca asa cum este prezentata mai sus. Daca o mancati de dulce va fii nevoie de carne . De preferat ar fii o carne de porc putin grasa .

Si intr-un caz si in altul se va servii alaturi de o salata asortata !

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: