Un site pentru gurmanzi

Carnati- si- sunca -afumata- la -ceaun
Mancare

Carnati si sunca afumata la ceaun

Carnati si sunca afumata la ceaun super gustoasa si apetisanta este o mancare foarte buna . Carnati si sunca afumata la ceaun super gustoasa si apetisanta este o mancare mult ravnita de romani . Acest fel de mancare se poate gati  la ceaun, in aer liber. Este si mai gustoasa si mai delicioasa . Aceasta mancare se face pentru mai multe portii . Pentru a face aceasta gustoasa mancare avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care se folosesc sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru fasolea cu carnati si sunca afumata la ceaun:

carnati afumati 1,5 kg

sunca afumata 1,5 kg
700 g fasole boabe uscata
sare,
piper,
boia dulce
3 foi de dafin
50 ml ulei (2 – 3 linguri)
2 cepe medii
4 morcovi
1 cutiuta pasta concentrata de rosii

tarhon verde

Mod de preparare fasolea cu carnati si sunca afumata :

Fasolea boabe uscata trebuie sa stea la inmuiat in apa rece macar 8 ore . In acest timp se va schimba apa rece de 3 ori.

Se pune la foc iute la fiert si se asteapta vreo 2-3 ore ca acesta sa fie facut. Daca scade apa va trebui completata.

Nu mai pun sare pentru ca sunca si carnatii afumati sunt de obicei destul de sarate. Am asezat carnatul si sunca afumata in oala si am turnat apa cat sa le acopere. L-am cronometrat si in 45 de minute carnatii si sunca  au fost gata . Carnatii si sunca afumata nu trebuie sa fie complet fierte. Nu se vor fierbe mult pentru ca ele vor mai fierbe si in mancarea cu fasole.

Inainte de a le pune la fiert cu fasolea carnatii si sunca se vor taia . Acestea se vor taia in felii potrivite .

Pentru ca totul sa fie bine am pus la fiert fasolea inmuiata. Am scurs fasolea de apa in care a stat la inmuiat si si am pus-o intr-o oala incapatoare .

Am acoperit-o cu apa rece si am pus-o la fiert. De cand a inceput sa clocoteasca am cronometrat 15-20 minute dupa care am scurs apa. Astfel fasolea devine mai usor digerabila si nu da balonari si flatulatie .

Am curatat si tocat ceapa. Morcovii i-am taiat rondele. Intr-o tigaie am calit ceapa si morcovii in 2 linguri de ulei, la foc mic. Am presarat si un pic de sare care sa ajute la inmuierea lor. Am calit amestecul cam 5 minute, amestecand ocazional in tigaie. Intr-un castron mic am desfacut pasta concentrata de rosii in 2 polonice .

Apoi am pus ulei in ceaun si in apoi am adugat atat carnatii , sunca cat si fasolea si ingredientele . Am turnat acest sos peste legumele calite din tigaie in ceaun .  Am adaugat si 1 foaie de dafin si 2 lingurite de boia dulce (paprika). Cu putin timp de a se fierbe fasolea se va adauga tarhonul .

Fasolea cu carnati si sunca la ceaun super gustoasa si apetisanta se apropie de final :

Din cand in cand se amesteca cu o lingura mare de lemn in ceaun ( bograci ) . Cand se apropie de final focul la ceaun se lasa mai moale . Se verifica din cand in cand boabele din ceaun . Cand boabele si carnea  sunt moi atunci ceaunul ce va lua de pe foc .

Fasolea cu carnati si sunca se poate servi asa fierbinte sau se poate lasa putin sa se mai raceasca . Fasolea cu carnati si sunca se serveste cu niste crotoane alaturi de diferite muraturi si ardei iute .

Cele mai gustoase muraturi sunt castravetii si gogosarii acrii sau cu varza murata sau cu muraturui asortate .

Ca si bautura este bine venita o tuica buna de pruna sau o palinca !

 

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!